

Slip for for alt det administrative bøvl.
Hos RIHS er der ikke nogen faste rammer for opgaverne, du sammensætter selv din løsning og justerer selv efter behov. Du kan selvfølgelig også overlade det hele til mig hvis det ikke interesserer dig at lave bogføring og administration.
Jeg anbefaler, for at spare tid og penge, at bilagene leveres elektronisk. Dette kan lade sig gøre mod en mindre merpris.
Bogføring
Jeg modtager dit materiale og behandler det i mit (eller dit) system, herefter får du leveret en balance og udskrifter som er tilrettet din virksomhed. Jeg laver også årsregnskabet færdig til revisor.
Jeg opgør din moms, listeoplysninger, intrastat m.v. og indberetter evt. også for dig. Jeg er tilmeldt revisorordning hos SKAT, og hvis du tilmelder dig til PBS afregning, så slipper du for alt besæret og momsen bliver afregnet til tiden.
​
Har du ikke systemet til at fakturere med, så kan jeg i forbindelse med bogføring også tilbyde at fakturere for dig, du sender dine oplysninger til mig, og jeg sørger for at det bliver faktureret og sendt til kunden. Jeg kan også lave betalingsopfølgning på dine debitorer, herunder rykkerprocedure m.v.
Hvad kan du selv gøre......
Først og fremmest er det vigtigt at du selv har styr på dine bilag. Du kan evt. sørge for en gang om ugen at samle bilagene og f.eks. sammenholde dem med dit kontoudtog fra banken. Tjek om alle bilag er der og læg dem i samme rækkefølge som de fremkommer på kontoudtoget. Jeg bruger typisk 2/3 af tiden på at sortere og kontere bilagene så der er en del tid at spare hvis forarbejdet er gjort godt.
Hvis du har mange fakturaer, kan det være en fordel at tilmelde dig et online system, så sparer jeg tid og skal kun koncentrere mig om bogføring af indbetalinger. Yderligere fordele er også at du i et økonomisystem kan tilkoble forskellige moduler som, lager, abonnement, timesag m.v. Jeg har som administrator, gratis adgang til regnskab. Har du knap så mange fakturaer, kan du tilmelde dig den gratis faktureringstjeneste Tradeshift.
Gode råd
Overvejer du at starte virksomhed, eller er du lige startet? Så er der her nogle gode råd til hvad du skal huske i opstarten.
Først og fremmest skal du efter opstart sørge for at få et NEMID til din virksomhed. Når du har modtaget din NEMID skal du aktivere din digitale postkasse, dette kan godt være en besværlig proces i og med at du først skal ind på virk.dk og tilslutte din virksomhed.
Dette gøres under punktet brugeradminstration (her giver du også dig selv adgang til øvrige indberetninger). Når du er blevet tilsluttet skal du gå ind på digital postkasse og følge instruktionerne, herefter er du klar til at modtage digital post.
Skal du have ansatte er det nødvendigt at registrere dig som arbejdsgiver, dette gør du, via virk.dk, hos erhvervsstyrelsen.
Skal du importere varer udenfor EU skal du også registreres for dette hos erhvervsstyrelsen.
Er du ikke momspligtig skal du registreres for lønsum.
Ønsker du hjælp til disse punkter skal du regne med at det tager et par timer.
Lønadministration
At lave løn kan godt være tidskrævende og uoverskueligt. Der er regler og tidsfrister der skal overholdes, a-skatter der skal afregnes.
Fortvivl ikke, dette kan klares uden de store bekymringer. Jeg benytter Danløn til denne procces og det eneste du skal gøre er at indberette lønoplysningerne til mig, så sørger jeg for resten.
Jeg benytter mig af Danløn. Dette er den nemmeste og billigste måde at gøre det på. Det koster kun kr. 20,00 + moms pr. lønseddel, og de overfører alt (ATP undtaget - men tilmelder man ATP til Betalingsservice, bliver det automatisk trukket) via NETS og er forholdsvist simpelt at bruge. Jeg bruger typisk dobbelt så lang tid på at lave manuel lønindberetning i forhold til Danløn.
Når du skal til at lave løn, skal du være opmærksom på følgende:
Du skal være oprettet som arbejdsgiver hos Erhvervs & selskabsstyrelsen (og SKAT).
Hvis du vil benytte Danløn, skal der først oprettes en aftale med Danløn og en OS02 aftale med NETS, denne NETS aftale skal godkendes af din bank og derefter sendes til NETS som så skal godkende den og videresende informationen til Danløn. Dette kan tage op til 14 dage. Dvs. at du skal sørge for i god tid at have disse ting på plads inden første lønudbetaling.
Danløn har også en app hvor du, eller dine medarbejdere, kan indtaste lønoplysninger.
Jeg har også erfaring med Multidata lønsystemer.